Možná se ptáte, proč by měl blog chopedebiere, a tedy i já, Julien, váš pokorný služebník, mluvit o pivních kvasnicích? Sami jistě pochopíte, že v našem názvu je slovo pivo , a tak je spojení s kvasnicemi zcela zřejmé! Stejně jako 7 smrtelných hříchů nebo 7 trpaslíků jsem našel 7 výhod, které nám kvasinky mohou přinést
Pivovarské kvasinky, které máte ve svém hrnečku, umožnily, aby váš oblíbený nápoj byl sycený a alkoholický, protože spotřebovaly jeho cukr.
V tomto článku vás naučím, že ji lze považovat za dietní doplněk. Je to díky mnoha živinám, které obsahuje, jako je vitamín B a také minerály, jako je fosfor, zinek, hořčík, selen atd… Tyto živiny přispívají ke zdravé výživě, ke které se přidávají jeho prebiotické a probiotické vlastnosti.
Pomocí tohoto článku vám prozradím, jaké výhody vám její konzumace může přinést. Dozvíte se také, jaké obecné zásady a úvahy je třeba brát v úvahu při rozhodování, zda je pro vás nejlepší zařadit ji do svého jídelníčku, či nikoliv.
Naučím vás vše, co potřebujete vědět o těchto úžasných kvasinkách. Uvidíte, že se stanete fanoušky aktivních pivovarských kvasnic!
Obecně o pivovarských kvasnicích a jejich historii
Pivovarské kvasnice jsou přísada používaná při výrobě chleba. Vyrábí se z Saccharomyces cerevisiae, jednobuněčné houby. Má nahořklou chuť a obsahuje drobné organismy (mikroflóru), které pomáhají udržovat normální funkci trávicího systému.
Když slyšíte o doplňcích stravy nebo doplňcích stravy, logicky vás napadne předpis od zdravotníka. Protože pivovarské kvasnice se obvykle prodávají ve formě tablet, kapslí, tablet nebo prášku, možná jste se báli je konzumovat bez lékařského dohledu.
Ujistěte se, protože musíte vědět, že pivovarské kvasnice mají vlastnosti, které se používají a doporučují již od dob ve starověkém Řecku. Její název by vám měl něco říkat, protože lékaři i dnes skládají Hippokratovu přísahu. Ano, je to dlouhý příběh!
Dávné kultury už tehdy věděly, jak jsou kvasnice prospěšné. Zároveň to přišlo v pravý čas, protože chléb byl součástí základní stravy člověka od doby, kdy začal hospodařit. V dnešní době jsou sice nejčastější formou droždí tablety, ale najdete ho i ve formě vloček, prášku nebo dokonce v tekuté formě.
Nezapomínejte však, že se nejedná o lék a že vám kromě jídla dodá i další výživové hodnoty. V rámci vyvážené stravy by množství, které člověk zkonzumuje, mělo být dostatečné. Ani příliš mnoho, ani příliš málo. Obecně se má za to, že v závislosti na podílu pivovarských kvasnic na naší výživě se doporučená hodnota pohybuje mezi 8 a 15 g.
Vážením se asi bavit nebudete, takže zjednodušeně řečeno to znamená: 1 až 2 čajové lžičky nebo 3 až 6 tablet (v závislosti na jejich obsahu a hmotnosti). Doporučuji vždy kontrolovat etikety, abyste měli přehled o svém příjmu.
Zdravotní vlastnosti pivovarských kvasnic
1. Pivovarské kvasnice jsou vhodné k přípravě pokrmů, které se používají v potravinářství. Spojenec při zvládání úzkosti
Díky draslíku a hořčíku obsaženému v pivovarských kvasnicích jsou považovány za spojence v boji proti úzkosti. Stres je jedním z narůstajících neduhů naší doby. Stačí se podívat na množství vyhoření nebo depresí kolem nás.
Tady se dozvíte, jak stres ovlivňuje naše tělo:
Tyto „kvasnicové“ vlastnosti jsou způsobeny tím, že draslík a hořčík stimulují naše tělo, aby příznivě reagovalo na hormony uvolňované v reakci na stres. Mají také relaxační a srdeční tep regulující vlastnosti.
Její konzumace je tedy příznivá pro zvládání stresu a úzkosti, které denně zažíváme. Pokud pravidelná konzumace trochy kvasnic dokáže snížit počet lékařských konzultací, o co si lidé říkají!
V podstatě vím o dalším účinném antistresu: humorské pivo ! Jo, naše kreativita v této oblasti nezná mezí. Nechám vás, abyste to posoudili sami, když vám představím 3 produkty, které prodáváme mezi mnoha dalšími:
- Tričko s nápisem Pivo a názor a jeho textem, který znamená: „Rozdíl mezi pivem a tvým názorem… je ten, že pivo, o které jsem si řekl!“
- Pivo a názor je rozdíl, který znamená, že pivo je rozdíl, o který jsem si řekl! Na našich stránkách ho najdete po kliknutí zde.
- „Držím v ruce pivo, takže jo, mám toho dost!“ Kuchyňská rohožka / rohožka před dveře. Na našich stránkách ji najdete po kliknutí sem.
- Kovový talíř s falešně ekologickým sloganem „Šetři vodou, pij pivo!“. Na našich stránkách ji najdete po kliknutí zde.
2. Pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi
Berské kvasnice dodávají vitaminy B1, B2 a B3, které jsou spojeny zejména s konzumací sacharidů v našem těle. To znamená, že mohou mít vliv na snížení hladiny cukru v krvi.
Mimo to je jejich obsah chromu definuje také jako spojence v prevenci cukrovky. Tento prvek se podílí na metabolismu inzulínu, jehož nedostatek vede ke zhoršenému metabolismu glukózy.
U lidí s cukrovkou je vhodné se před konzumací pivovarských kvasnic poradit s lékařem. Standardně bych vám ve všech případech doporučovala kontaktovat zdravotníka, ono se totiž nejí chleba, jak se říká.
3. Pomáhá snižovat riziko kardiovaskulárních onemocnění
Pivovarské kvasnice pomáhají předcházet kardiovaskulárním onemocněním hned několika způsoby. Zde jsou některé z jeho zázračných složek, kterým se tato vlastnost připisuje:
- Kyselina listová
- Vitamín B6
- Vitamín B12
Tyto složky obsažené v pivovarských kvasnicích pomáhají regulovat hladinu homocysteinu v krvi. Homocystein je aminokyselina, která je při zvýšené hladině v krvi rizikovým faktorem kardiovaskulárních onemocnění.
Pivovarské kvasnice také poskytují přírodní antioxidanty, které pomáhají chránit náš organismus před kardiovaskulárními problémy. Díky tomu lze snížit riziko infarktu myokardu a mozkové mrtvice. O tom jsem se již zmínil ve svém článku s provokativním názvem Pivo škodí zdraví. Článek si můžete přečíst kliknutím sem.
4. Prospívá naší střevní flóře jako prebiotikum
Pivovarské kvasnice mají vlastnosti , což znamená, že obsahují látky, které přinášejí příznivé změny naší střevní flóry a zajišťují nám zdraví a pohodu.
Tady je krátké video, které vás seznámí s trávením:
Střevní flóra je tvořena prospěšnými bakteriemi. Bylo prokázáno a studováno, že pivní kvasnice podporují růst těchto prospěšných bakterií v koloniích. Ty zabraňují růstu patogenních bakterií, jako je například salmonela.
Je třeba si uvědomit, že střevní flóra je plná bakterií, které tvoří jakousi malou armádu, jež nás brání před všemi nepříjemnými agresemi, které pocházejí z toho, co jíte. Snědli jste něco nepříliš čerstvého? Něco prošlého? Nedostatečně tepelně upravené maso? Naše milované bakterie pracují ve shodě, aby nás bránily proti všem těmto vetřelcům a umožnily nám být nemocní mnohem méně často, než bychom mohli být.
5. Pokud je užíváme jako probiotikum, jde o prospěšné mikroorganismy v našem střevním traktu
Hlavními probiotiky jsou bakterie mléčného kvašení, ale je žádoucí k této skupině přidat i mikroorganismy, jako jsou kvasinky, které odolávají působení žaludeční kyseliny. Dostávají se do střeva, kde plní prospěšné funkce probiotik. Ano, žaludek je první obrannou linií proti nežádoucím organismům, ale Super kvasinky se přes něj dostanou!
Mezi výhody zařazení probiotik do naší stravy patří např:
- Snížení délky trvání průjmu
- Stimulování imunitního systému
- Snížení hladiny cholesterolu
- ./li>
- Zvýšené vstřebávání živin
Někteří lidé hovoří o živých pivních kvasnicích. Jistě, když vidíte všechny výhody, které jsem vyjmenoval, je logické si myslet, že nám mohou jen prospět.
Osobně považuji vychlazené pivo za oživující! Nejsem příliš velkým příznivcem pití z láhve nebo plechovky, mnohem raději používám některý ze svých pivních hrnků. Tady je jich několik, pokud vás to zajímá:
- Pivní hrnek Viking, ve kterém máte pocit, že pijete ze sudu! Najdete ho na našich webových stránkách kliknutím sem.
- Hrnek Bafomet, tak mystický! Najdete ho po kliknutí zde.
- Templářský hrnek, abyste byli připraveni k boji! Najdete ho na našich webových stránkách kliknutím sem.
6. Nabídněte výhody vegetariánské stravy
V dnešní době se pro ni jako životní styl rozhoduje stále více lidí. Pokud je plánujete následovat, je pravděpodobné, že se vám tyto informace budou hodit.
Při stravování, kdy se vyhýbáme masu a mnoha živočišným produktům nebo je dokonce zcela vyřazujeme, příjem bílkovin a dalších živin často nepokrývá denní nutriční potřeby. To se bude týkat zejména zinku, některých vitaminů skupiny B a selenu.
Pivovarské kvasnice jsou spojencem vegetariánů, protože obsahují všechny vitaminy komplexu B. V případě, že se jedná o vitaminy skupiny B, je třeba je doplnit. Obsahují bílkoviny s vysokou biologickou hodnotou, což znamená, že obsahují 20 aminokyselin, které naše tělo potřebuje. Konzumací 15 gramů pivovarských kvasnic získáte stejné množství bílkovin jako ve sklenici mléka.
Pokud již vegetariánem jste nebo máte tendenci se jím stát, měli byste vědět, že existují samozřejmě i bio pivovarské kvasnice. Pokud je vaše přesvědčení založeno na ekologickém zemědělství, pak do toho jděte!
7. Jaké je vaše přesvědčení? Jsou dobré na vlasy a nehty
Berské kvasnice jsou obzvláště bohaté na vitaminy skupiny B, které jsou nezbytnou součástí.
Jsou to tyto 3 vitaminy:
- Vitamin B8 známý také jako biotin. Pomáhá udržovat zdravé, lesklé a odolné vlasy.
- Vitamíny B6 a B9, které plně napomáhají syntéze aminokyselin. Pokud chcete mít nádherné vlasy jako Helena Trojská, dlouhé jako Rapunzel a nehty silné jako drápy Wolverina, víte, co máte dělat. A pokud jste muž (ano, vycházím z předpokladu, že dlouhé vlasy mají spíše ženy, omlouvám se) a stejně jako mnozí z nás jste na pokraji plešatosti, měli byste vědět, že kvasnice také podporují růst vlasů! Vlasy z pivních kvasnic jsou tedy pro vás jako stvořené.
Protože si rád protiřečím, zde je video muže, který kvasnice testoval na své vlasy:
Chcete-li si to ověřit, stačí se podívat, co vlasy z pivních kvasnic před po dává.
Berské kvasnice jsou tedy jakýmsi zázračným elixírem
Myslím, že přečtení všech těchto výhod vás přesvědčilo o přednostech těchto specifických kvasnic. Je to jedna z přírodních složek, jejíž kladné stránky si lidstvo přivlastnilo. Právě tomu říkáme výhody pivních kvasnic. Pouze v určitých případech může být jeho konzumace kontraproduktivní nebo dokonce jednoznačně nevhodná.
V podstatě, přestože tento vysoce výživný doplněk stravy má přednosti příznivé pro naše zdraví a pohodu, je třeba v určitých případech pivní kvasnice z jídelníčku vyřadit. Měli byste si také zapamatovat tuto říkanku: nežádoucí účinky pivních kvasnic. Například u lidí s oslabeným imunitním systémem, v případech AIDS, chemoterapie nebo u pacientů s oslabenou imunitou může užívání pivovarských kvasnic způsobit určitý typ plísňové infekce.
V případě diabetiků je také vhodné se před jakoukoli konzumací poradit s lékařem.
Pokud nepatříte mezi tyto speciální případy, pak si pochutnejte. Jako milovník piva ho nemohu než doporučit! Osobně ho konzumuju pouze v pivech, která piju, protože to považuju za nejzdravější způsob, jak si udělat dobře. Samozřejmě se musí konzumovat s mírou.
Na druhou stranu formálně popírám to, co jsem se dočetl, totiž že po pivních kvasnicích se tloustne. Jak by mohlo, po všech těch pozitivních bodech, zejména žaludečních a střevních, které jsem zmínil? Uvidíme… To je pro tentokrát vše, ale neváhejte si přečíst i mé další články a pokud se vám tento líbil, můžete mi také zanechat komentář, to vždy potěší! Děkuji ti, můj věrný čtenáři, a brzy na viděnou.
Psaní těchto blogových příspěvků mi zabere spoustu času, co se týče rešerší, psaní, obrázků atd…. Jak vidíte, nejsou zde žádné otravné reklamní bannery na pojištění, úvěr nebo cokoli jiného, ale v důsledku toho nemám žádný zdroj příjmů.
Pokud jste měli trpělivost dočíst můj článek až do konce, měli byste vědět, že můžete získat 20% slevu na celou objednávku, pokud v košíku zadáte kód BLOG20.
Tento kód si vyhrazuji pro své nejvěrnější čtenáře, kteří objevili naše stránky prostřednictvím článků, které s láskou zveřejňuji! Jen pro vaši informaci, kód nelze kombinovat s jinými slevovými kódy, protože byste to stejně neměli přehánět, eh! 20% sleva nám sice už nenechává moc velkou rezervu, ale alespoň odměním své čtenáře.
Chcete-li mě povzbudit a podpořit, neváhejte si u nás něco koupit!
Pokud například sháníte originální pivní hrnek, určitě mezi našimi modely najdete, co hledáte, máme jich přes šedesát!
Chcete-li objevit všechny naše výrobky, klikněte na tento odkaz: Chopedebiere.
Pokud si chcete přečíst některý z mých dalších článků, doporučuji vám podívat se naLéčivé vlastnosti chmele.
Chcete-li si prohlédnout všechny mé další příspěvky na blogu, klikněte na Blog De Chopedebiere.